Top 5 voor Tuur Verlent op Europees kampioenschap Acrobatische Gymnastiek


Tuur Verlent en zijn turnpartner Fee Huysmans aan het werk tijdens het Europees kampioenschap in Israël.

Tuur Verlent uit Grembergen behaalde samen met zijn turnpartner Fee Huysmans de vijfde plaats op het Europees kampioenschap Acrobatische Gymnastiek in Israël.

Tuur turnt sinds de derde kleuterklas en behaalde al flink wat medailles. Hij startte met algemeen turnen en schakelde op zijn 10 jaar over naar ‘tumbling’ en ‘demo’. Sinds 2017 beoefent hij ook ‘acro’. Tuur en Fee zijn aangesloten bij APG, Ambitious Pro Gymnastics, in Liezele Puurs. Beiden trainen 17 uur per week, maar hebben geen topsportstatuut. Ze beoefenen hun passie en sport in hun vrije tijd. “Want een passie is het zeker, anders hou je zoveel trainingsuren niet vol. Gelukkig worden ze goed begeleid door gemotiveerde trainers”, zegt Nele Dierick, de trotse mama van Tuur. “De meeste kosten dien je als ouder van een gymnast verder zelf te betalen. De club komt een klein stukje tussen in de kostprijs van buitenlandse wedstrijden, maar we geven al eens een eetfestijn om de kosten te drukken.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Ros Beiaard souvernierposter via Editie

Het hart van de Dendermondenaren klopt voor ‘ons peirt’. Ook dat van Editie, waarvan de redactieploeg de Ros Beiaardommegang op de voet

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond