Top 5 voor Tuur Verlent op Europees kampioenschap Acrobatische Gymnastiek


Tuur Verlent en zijn turnpartner Fee Huysmans aan het werk tijdens het Europees kampioenschap in Israël.

Tuur Verlent uit Grembergen behaalde samen met zijn turnpartner Fee Huysmans de vijfde plaats op het Europees kampioenschap Acrobatische Gymnastiek in Israël.

Tuur turnt sinds de derde kleuterklas en behaalde al flink wat medailles. Hij startte met algemeen turnen en schakelde op zijn 10 jaar over naar ‘tumbling’ en ‘demo’. Sinds 2017 beoefent hij ook ‘acro’. Tuur en Fee zijn aangesloten bij APG, Ambitious Pro Gymnastics, in Liezele Puurs. Beiden trainen 17 uur per week, maar hebben geen topsportstatuut. Ze beoefenen hun passie en sport in hun vrije tijd. “Want een passie is het zeker, anders hou je zoveel trainingsuren niet vol. Gelukkig worden ze goed begeleid door gemotiveerde trainers”, zegt Nele Dierick, de trotse mama van Tuur. “De meeste kosten dien je als ouder van een gymnast verder zelf te betalen. De club komt een klein stukje tussen in de kostprijs van buitenlandse wedstrijden, maar we geven al eens een eetfestijn om de kosten te drukken.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven