Zoek

Grof Geschud in cultuurcentrum Belgica

Belgica programmeert op donderdag 19 december het Vlaams-Nederlands cabaretduo Grof Geschud. Myrthe van Velden en Lander Severins leerden elkaar in 2014 kennen op de Koningstheateracademie in ‘s Hertogenbosch. Beiden zijn intussen met de hoogste onderscheiding afgestudeerd. “Een uitzonderlijk, evenwichtig, mooi gecomponeerde voorstelling”, schreef de externe vakjury toen. Ook viel Grof Geschud op tijdens het cabaretfestival Cameretten. “Twee mooie theatermakers met een krachtig samenspel”, aldus de jury.

Dit najaar debuteert het piepjonge duo met de voorstelling ‘Lijmen’ in een regie van Raf Walschaerts en Minou Bosua. In het stuk bevragen Myrthe van Velden en Lander Severins het onvermogen om vast te houden en de angst om los te laten. Van ridders tot perenvlaai, van Plato tot bejaarden, een hilarische en ontroerende zoektocht om de ander tot op het bot te doorgronden.

De voorstelling ‘Lijmen’ vindt plaats op 19 december in de theaterzaal van cultuurcentrum Belgica, Kerkstraat 24 in Dendermonde.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van