Ros Beiaard ontvangt subsidies van de provincie

Ros Beiaard

De Ros Beiaardommegang ontvangt 50.000 euro subsidies van het Oost-Vlaams provinciebestuur. Ook het bloemencorso ontvangt voor zijn zeventigste editie een subsidie van 3.500 euro.

De deputatie keurde op 5 december in totaal voor 11 evenementen liefst 84.000 euro subsidies goed.

“Toeristische evenementen zijn ware publiekstrekkers. Ze hebben daardoor een impact op de economische ontwikkeling van de regio. Maar zijn ze ook sociaal-maatschappelijk van groot belang”, bevestigt gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Toerisme.

Bloemencorso

“Uniek aan deze bloemencorso, waarvan er nog slechts drie in België bestaan, is de visuele expressieve manier om de bloemenpracht in de kijker te stellen. De corso wordt ook in 2020 live uitgezonden en de sponsorkaravaan wordt hervormd door middel van geduwde kleinere niet-gemotoriseerde karren”, aldus Leentje Grillaert.

Ros Beiaard

De vzw Ros Beiaardcomité kan rekenen op 50.000 euro voor de organisatie van de Ros Beiaardommegang op 24 mei 2020.

Leentje Grillaert: “Deze tienjaarlijkse ommegang heeft een aanloopprogramma en een meerdaags programma in mei 2020, de Ros Beiaardweek. De ommegang zelf is gebonden aan heel wat tradities en voorschriften. Daarnaast is er ruimte voor vernieuwende elementen als nieuwe praalwagens, speciale effecten, eigentijds dans en straattheater.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven