Denderpop 2020 pakt uit met Raymond van het Groenewoud

denderpop 2020

Denderpop maakte al een deel van zijn affiche bekend. De elfde editie van het Dendermondse stadsfestival opent op vrijdag 19 juni met Raymond van het Groenewoud, Les Truttes en Sven Ornelis.

“In Dendermonde zijn al heel wat mensen en verenigingen bezig om het culturele leven hoogdagen te laten vieren”, zegt voorzitter Rob Huijghe. “We hebben Stamenee Kadee, Meire Morough en vorig jaar in laatste instantie het Schlagerfestival aan de Hollandse Kazerne. Denderpop is blij en fier om zich al jaren bij dat rijtje te voegen.”

“Niet de intentie om de nieuwe Lokerse Feesten worden”

“Dit jaar willen we nog een stapje hogerop klimmen,” zegt ondervoorzitter Dimitri Lemmens. “We hebben niet de intentie om de nieuwe Lokerse Feesten te worden. Te snel te groot willen worden maakt het risico op falen veel te groot. Maar we hebben ons wel als doel gesteld om dit jaar de kaap van 5000 bezoekers te ronden.”

“Om dat voor mekaar te krijgen werd voor de eerste festivaldag in alle geval een prachtig programma samengesteld. Starten doen we gewoontegetrouw met de dansers van Dansgroep Shamodo-it. Een uurtje later breng de nationale rockheld Raymond van het Groenewoud het terrein anderhalf uur in vervoering. Nadien brengen de geweldige poppers van Les Truttes hun wervelende show naar het terrein. Afsluiten doet Sven Ornelis in zijn gekende stijl.”

Denderpop 2020 vindt plaats op vrijdag 19 en zaterdag 20 juni in het stadspark van Dendermonde. Een ticket voor vrijdag kost 14 euro.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven