Search

Oxfam-Wereldwinkel bestaat 40 jaar

oxfam wereldwinkel

Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde wordt 40 jaar. Het initiatief ging in 1980 heel voorzichtig van start met onder meer een eigen kraam op de wekelijkse marktdag. Nu viert Oxfam-Wereldwinkel zijn verjaardag in een mooi winkelpad op de Oude Vest.

“Gedurende al die jaren heeft een groep vrijwilligers het principe van eerlijke handel gestalte gegeven. Maar dat dit nog niet volledig gerealiseerd is, bewijst de huidige discussie rond de chocolade-keten. Oxfam-Wereldwinkels blijft zich dan ook verder inzetten voor eerlijke handel: een eerlijk inkomen voor de producenten”, klinkt het.

De organisatie viert het 40-jarige bestaan in de loop van het jaar. Zo toont men op donderdag 23 januari om 20 uur in Cinema Albert de film ‘Vent Du Nord’. Het feestjaar wordt op zaterdag 7 november afgesloten met ‘Brood en rozen voor iedereen’. Deze voorstelling over armoede in Vlaanderen vindt plaats in theaterzaal Belgica Bis in Dendermonde.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van