Zoek

Iris Uyttersprot: “Duidelijke keuze voor meer veiligheid”

Het verkeersongeval waarbij een fietsers levensgevaarlijk werd gewond kwam de voorbije week ook op de gemeenteraad aan bod. “In de Zandstraat-Bevrijdingslaan is een duidelijke keuze voor meer veiligheid nodig”, vatte Iris Uyttersprot (Groen) samen.

Iris Uyttersprot: “Wie fietst in de Zandstraat ervaart meteen dat het er écht gevaarlijk is. Als er kinderen meefietsen is het dubbel opletten. Dat is niet verwonderlijk: de straat is vrij smal voor een straat die verkeer in beide richtingen toelaat. Opvallend is dat er ook heel wat zwaar verkeer passeert en dat in beide richtingen. Als je aan inwoners vraagt welke mobiliteitsproblemen ze ondervinden, dan klinkt het ook: ze rijden hier veel te snel.”

Aline Willen (Groen): “Automobilisten moeten in theorie binnen de bebouwde kom minstens 1 meter afstand houden wanneer ze een fietser voorbijsteken. In de praktijk is het vaak anders. Zou het in zo’n smalle straat met zwaar vrachtverkeer in beide richtingen niet beter zijn om de snelheid op dit korte, gevaarlijke stuk te beperken? Zou het niet veiliger zijn dat je fietsers hier niet inhaalt? Er passeren hier maar liefst 1000 fietsers per dag. Velen geven toe op het voetpad te rijden als enige oplossing voor hun veiligheid. Daardoor verschuift de onveiligheid naar de voetgangers, wat geen zoden aan de dijk legt. De invoering van een fietsstraat (niet inhalen en 30 km/u) op dit korte traject zou hier onderzocht moeten worden”.

“Doorgang via Steenweg van Aalst is geen oplossing”

“Een fietsdoorgang maken aan de sporthal van Appels zal een verbetering zijn voor fietsers. Maar het lost de problemen niet op. Aan de Bevrijdingslaan wordt niets gedaan en fietsers zullen ook de Zandstraat blijven gebruiken. Niet vergeten ook dat er ook daar mensen wonen. De oversteek aan de Steenweg van Aalst is momenteel ook heel gevaarlijk. Er zou ook gekeken moeten worden of er geen dubbelrichtingfietspad gerealiseerd kan worden”, aldus Aline Willen.

Iris Uyttersprot: “Wij vragen een ambitieuze oplossing op korte termijn, een keuze voor veiligheid van de zwakke weggebruiker. Wij vragen dan ook dat schepen Meremans onze voorstellen meeneemt naar de vergadering met het Gewest en hen overtuigt dat er meer veiligheidsmaatregelen nodig zijn. Wij vragen een ambitieuze oplossing op korte termijn, een keuze voor veiligheid van de zwakke weggebruiker.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van