Jouw advertentie op deze website? Neem contact op.

Search

Geen activiteiten in Lebbeke tot eind augustus

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Het Lebbeekse schepencollege geeft geen toelating om dit jaar de braderie in de Stationsstraat en de jaarmarkt in Denderbelle te organiseren.

“Beide activiteiten brengen veel volk op de been. Met de huidige maatregelen en de afgelastingen van omliggende evenementen in het achterhoofd leek het ons logisch om dit jaar af te gelasten”, zegt burgemeester Raf De Wolf (N-VA).

Het gemeentebestuur besliste eerder al geen activiteiten meer toe te laten tot eind juli. Dat wordt nu dus uitgebreid tot eind augustus.

“Voor deze zomer betekent dit dus dat de 11-juliviering, Pikkeling, braderie, met bijhorende feest op het cultuurerf en de kermis van Denderbelle niet zullen doorgaan. Ook een aantal kermiscomités besliste al om dit jaar geen kermis te organiseren. Dit jaar dus ook geen Sinksenkermis in Denderbelle, Minnestraatkermis, WiezeWiest of Meelestraut.”

“We raden verenigingen, die deze zomer activiteiten plannen, aan om goed op te letten en vooraf te bekijken tot wanneer kosteloos kan geannuleerd worden. Bovendien is het erg belangrijk om goed na te denken over wat met de huidige, en eventuele toekomstige maatregelen, haalbaar is en hoe de veiligheid van bezoekers gegarandeerd kan worden.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van