Zoek

Rijschool Traffix zet 15 nieuwe lesauto’s in

rijschool traffix

rijschool traffix

Rijschool Traffix vernieuwt vandaag een deel van zijn bestaande wagenpark. Welgeteld 15 nieuwe Opel Astra’s gaan naar de 7 filialen en de 62 rijlesgevers van Rijschool Traffix.

“Rijschool Traffix bestaat ondertussen 57 jaar en is altijd al een vooruitstrevende organisatie in de opleidingssector geweest”, aldus Fons Uyttenhove, directeur van Rijschool Traffix.

“De technologie in de voertuigen enorm snel evolueert en daarom kiest Rijschool Traffix ervoor om het wagenpark van personenwagens na 2 jaar te vervangen. Zo rijden de leerlingen en lesgevers steeds met de laatste nieuwe voertuigen. Verkeersveiligheid is een topprioriteit in onze organisatie.”

“Daarnaast zijn er de laatste jaren heel wat ADAS-systemen standaard aanwezig op de voertuigen en vinden we het dan ook belangrijk dat onze leerlingen weten hoe ze hiermee op een correctie manier moeten omgaan voor een veilige deelname aan het verkeer”, aldus Fons Uyttenhove.

Het merendeel van de voertuigen op onze wegen bestaat nog altijd uit de traditionele handgeschakelde voertuigen. De afgelopen jaren zijn voertuigen met een automatische versnellingsbak in opmars, maar moet er nog steeds een examen afgelegd worden met een handgeschakelde versnellingsbak om een beperking op het rijbewijs te vermijden.

Europa werkt aan een aangepaste regelgeving om deze beperking op te heffen, waardoor Traffix in de toekomst ook meer kan inzetten op hybride en elektrische voertuigen.

Naast deze vervanging investeerde Rijschool Traffix ook in de aankoop van 2 nieuwe bussen, een oplegger en een DAF vrachtwagen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van