Nieuws van onze lokale handelaars

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Het bekende Baasroodse café ’t Eiland heeft nieuwe eigenaars. De leegstaande zaak zal door het team van feestzalen Hof ter Velden wordt omgebouwd tot een lunchrestaurant. Hof ter Velden lanceerde eerder al in volle coronatijd het pop-uprestaurant Oya. Het nieuwe restaurant opent in september volgend jaar en krijgt dezelfde naam.

De nieuwe herfstcollectie van het 100% Belgisch schoenenmerk Ellen Verbeek is sinds kort verkrijgbaar bij Schoenen Moernaut in Sint-Gillis.

Tip! Ga je uit eten bij Gillia op het kerkplein in Sint-Gillis vergeet dan niet hun zelfgemaakte Budino, de specialiteit van het huis, te proeven. Deze pudding is gemaakt op basis van hazelnoot, afgewerkt met karamel, grof zout en een heerlijk koekje. Onweerstaanbaar dus.

Gezien bij Smokkelwaarrhum: Rammstein rum! Het zal nog even duren voor je de band live zal kunnen zien, maar intussen kan je dus wel genieten van een glaasje Rammstein.

Grandioos Grembergen, de vereniging van Grembergse handelaars, liet mooie draagtassen ontwerpen. De vereniging verdeelt ze gratis onder haar klanten dankzij een subsidie van de provincie Oost-Vlaanderen. “We geloven in een grandioze samenwerking en een spoedige grandioze herleving van de lokale economie in Grembergen”, aldus Natasja Nobels van Grandioos Grembergen.

IT-specialist IT1 uit Dendermonde werd onlangs de Oost-Vlaamse winnaar van de UNIZO-wedstrijd rond de ‘Dag van de Medewerker’. Op die dag worden werkgevers door UNIZO aangemoedigd om een positieve en inspirerende actie te organiseren die hun medewerkers dichter bij elkaar brengt.

Lokaal bier

Brouwerij Dilewyns vierde onlangs zijn tiende verjaardag. Vicaris, het kroonjuweel van de brouwerij, bestaat intussen 15 jaar.

René Blond (7% alc), een lokaal bier uit Wichelen, is nu ook verkrijgbaar bij Drankencentrale Maes op het Hoogveld. Het goudblond bier zit vol aroma, heeft een licht zoete prikkeling en bittere afdronk.

Nog meer biernieuws. Hoewel er dit jaar dus geen Bloemencorso plaatsvond in Sint-Gillis, wordt wél het Corsobier aangeboden. Je kan er onder meer van genieten bij Cleophas in Sint-Gillis.

Bar Proef 2.0 aan de Vlasmarkt is open sinds 20 augustus. De vernieuwde zaak presenteert elke week drie nieuwe dagschotels. “Op onze kaart nemen we jou mee langs de beste smaken uit de hele wereld. Voor wie liever gewoon in Dendermonde blijft, serveren wij natuurlijk ook de goeie Belgische kost.”

Sportcenter Aetik in Denderbelle is klaar voor een sportief najaar. En jij? Je kan je alvast inschrijvingen voor nieuwe power-, cross-, of bokstrainingen.

Sinds 9 september kan je op de Oude Vest terecht in koffiebar Zjat Kaffé voor een lekkere koffie.

Keurslagerij Batselier is een van de vaste sponsors van voetbalclub Jong Sint-Gillis. De zaak prijkt de komende drie seizoenen op de trainingsjassen van de clubleden.

Draag je een bril en is de combinatie met een mondkapje soms heel onhandig. Optiek Ockerman in Sint-Gillis heeft dé oplossing met de anti-damp maskers van Oscar Magnuson. Perfect aanpasbaar aan de neus en waterafstotend.

Tattooshop Pink Flamingo Tattoo in Oudegem heeft sinds kort ook kleine potjes van 50ml ‘Dragon Blood Butter’ in het assortiment. “Dit is 100% veganistische balsem die nieuwe, maar ook genezen tattoos en huid verzorgt. De balsem werkt verzachtend en boost ook de kleur van je tattoos”, aldus Pink Flamingo Tattoo.

Heb je zelf ook nieuws? Stuur een mail naar redactie@editie.net.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven