Restauratie watertoren is hoogdringend

watertoren dendermonde

De watertoren aan de Leopoldlaan, een land mark in Dendermonde, is volledig in verval. Burgemeester Piet Buyse (CD&V) pleitte bij Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA), die onder meer bevoegd is voor onroerend erfgoed, om de watertoren versneld te laten restaureren. De minister antwoordde positief waardoor het dossier in een stroomversnelling komt. Geen seconde te vroeg blijkt, want het gebouw is in een “bijzonder slechte toestand”. Er bestaat “een reëel gevaar voor instorting van de toren”. Het geraamde aandeel van de Vlaamse overheid in de restauratie bedraagt 1.067.346,72 euro. Erfpachter FARYS heeft zich intussen geëngageerd om onmiddellijk na de premietoekenning de werken te zullen aanbesteden én aanvatten.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond