Zoek

Coronabesmetting vastgesteld in IBO Appels en Oudegem

De stad meldt een coronabesmetting in het Initiatief Buitenschoolse Opvang – kortweg IBO – De Kwabbernoot in Appels.

“Een IBO-begeleidster testte positief op het coronavirus. Deze begeleidster werkte op maandag 5 oktober ook in IBO Jawedoo in Oudegem. Daarom werd in beide IBO’s actie ondernomen”, aldus de stad. “Volgens de richtlijnen van het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid en Kind & Gezin werd in kaart gebracht met wie deze medewerkster een hoogrisicocontact had. Dat is een contact van dichtbij en gedurende langer dan 15 minuten.”

“Uit het contactonderzoek blijkt dat de begeleidster in IBO Appels geen contact heeft gehad met de kinderen. Er werden wel twee hoogrisicocontacten met andere begeleidsters vastgesteld. In IBO Oudegem heeft de besmette begeleidster met twaalf kinderen en een begeleidster een hoogrisicocontact gehad.”

Het resultaat is dat in totaal 12 kinderen en 3 begeleidsters preventief zeven dagen in quarantaine gaan. “Vanaf zes jaar moet er op de vijfde dag een coronatest gebeuren. Kleuters worden niet standaard getest. De ouders van deze kinderen hebben in de loop van vrijdagavond 9 oktober een telefoontje gekregen van de IBO-verantwoordelijke. Ze ontvangen ook een brief met de richtlijnen en aanbevelingen van Kind & Gezin.”

IBO’s blijven open

Het bestuur: “Volgens de richtlijnen moeten enkel personen die een hoogrisicocontact hebben gehad met de besmette persoon in quarantaine. Omdat dit over een zeer beperkt aantal begeleiders gaat, kan IBO Kwabbernoot in Appels en IBO Jawedoo in Oudegem open blijven om opvang te blijven verzorgen. Alle preventieve maatregelen blijven van kracht en worden strikt opgevolgd.”

Ook de gemeente Lebbeke berichtte eerder vandaag over een coronabesmetting binnen zijn administratie.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van