Jouw advertentie op deze website? Neem contact op.

Search

Buurderij Dendermonde verhuist naar het Gildenhuis

buurderij dendermonde

Buurderij Dendermonde vindt vanaf 22 oktober voortaan elke donderdagavond plaats in het Gildenhuis van Sint-Gillis.

“Nadat Jeugdhuis Zenith tijdens de lockdown in maart de deuren sloot, ging ik op zoek naar een tijdelijke nieuwe locatie voor mijn 17 lokale producenten. Ik kon terecht in het Gildenhuis waar we coronaproof de plotse, enorm gestegen vraag naar onze lokale producten konden bolwerken. De nette, grote, goed verlichte zaal met ruime parking achteraan en gemakkelijke, overdekte gelegenheid tot laden en lossen maakte het Gildenhuis tot het gedroomde tijdelijke distributiecentrum”, aldus Nora Lorré, verantwoordelijke Buurderij Dendermonde.

“In juni keerden we terug naar Jeugdhuis Zenith, waar ik veel minder plaats had én waar de jeugd na drie jaar hun donderdagavond terug wilde. Ik ben blij dat ik de vraag opnieuw stelde aan het Gildenhuis. En dat ik hier opnieuw heel goed ontvangen werd.Ik verhuis dus heel graag terug naar het Gildenhuis, nu als vaste nieuwe locatie.”

Nieuwe lokale producenten

“We zetten de verhuis goed in met 3 extra producenten die speciaal voor deze editie nog eens terugkomen”, vertelt Nora Lorré.

“Sweet Mania presenteert de lekkerste cupcakes – ook vegan en glutenvrije opties – uit de omstreek. Kickles brengt spicy laksa pasta, ketchup en pickles mee. Tot slot biedt Ortiga met 2 nieuwe DIY-boxen en nieuwe kruidenmelanges aan. Als vierde verrassing laat Olefació uit Lebbeke jou coronaproof ter plaatse haar geuren en producten beleven.”

Nora Lorré: “Recentelijk hebben we ook nieuwe producent Miolo mogen verwelkomen die glutenvrije, verse bio pasta maakt. Spaghetti, tagliatelle, verse lasagnes – sinds kort ook zowel gluten als lactosevrij – en crostata. Iedere week vind je de producten van Miolo en onze andere artisanale en lokale producenten en boeren op Buurderij Dendermonde, vanaf nu in het Gildenhuis.”

Bestellen kan online via www.boerenenburen.be, elke week tot en met de nacht van dinsdag op woendag 2.30 uur, op donderdag kan je afhalen in het Gildenhuis van 17.30 tot 19 uur. Aan huis laten leveren kan tussen 19 en 22 uur. Je kan je bestelling ook afhalen op vrijdag in Tarra Verpakkingsvrij/ Wallabieke (Provincialebaan 2, 9255 Buggenhout) van 10 tot 20 uur.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van