Zoeken

Meerdere besmettingen bij bewoners en medewerkers Bijdorp vastgesteld

Blijdorp wordt op dit ogenblik geconfronteerd met een ernstige clusteruitbraak van het coronavirus. In 5 woongroepen van de volwassenenafdeling in Hamme en Dendermonde blijken 24 bewoners besmet.

Ook onder de medewerkers zijn er momenteel een beperkt aantal positieve besmettingen vastgesteld. De bewoners van de betrokken groepen werden reeds allen getest en de resultaten zijn bekend. De betrokken medewerkers worden vandaag getest en de resultaten worden dit weekend verwacht.

“Tijdens de eerste corononagolf is Blijdorp er goed in geslaagd om Covid-19 te weren. Jammer genoeg is het coronavirus momenteel wel de voorziening binnengedrongen. Dit gebeurde ongeacht alle strikte beschermingsmaatregelen die sinds het begin van de epidemie toegepast worden. Momenteel treffen we alle nodige maatregelen om de uitbraak onder controle te krijgen”, aldus Sonja De Wolf, directeur organisatie in Blijdorp. “Het virus heeft België stilaan in zijn greep en ook wij konden helaas er niet aan ontsnappen.”

Beheersen gezondheidsrisico

Katleen Van Hoey, zorgdirecteur in Blijdorp, benadrukt dat de focus nu gericht is op de toekomst en het beheersen van het gezondheidsrisico.

“Onze volledige aandacht gaat in eerste instantie naar de bescherming van onze bewoners en onze medewerkers. Positief bevonden bewoners en medewerkers werden volledig gescheiden van de negatief getesten. Extra testen worden uitgevoerd om het nodige zicht en grip op de situatie te krijgen. De zieke bewoners krijgen de nodige zorgen binnen Blijdorp. Gelukkig werd tot nu toe geen enkele bewoner opgenomen in het ziekenhuis. We hopen uiteraard dat dit zo kan blijven. We beschikken in Blijdorp over voldoende beschermingsmateriaal om onze medewerkers in veilige omstandigheden te laten werken met de grootst mogelijke bescherming van onze bewoners”, aldus Katleen Van Hoey.

“Blijdorp leeft uiteraard heel erg mee met de patiënten en de betrokken families. Alle medewerkers in Blijdorp, samen met het eigen doktersteam, doen er alles aan om deze situatie zo snel mogelijk onder controle te krijgen, verdere besmettingen te vermijden en een goede zorgverlening te garanderen. Alle betrokkenen worden op de hoogte gehouden.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van