Search

Dendermonde neemt ook voor kinderen bijkomende coronamaatregelen

Omdat de cijfers in Dendermonde zeer alarmerend zijn, neemt het stadsbestuur bijkomende maatregelen. Op die manier wil het de sociale contacten nog verder te beperken, ook voor -12-jarigen. “Uit het lokaal contactonderzoek blijkt dat jonge kinderen ook besmet raken. Ze verspreiden het virus verder binnen de familiekring en de nauwe contacten buiten het gezin”, aldus het lokaal bestuur.

“Door de verlengde sluiting van de scholen, zijn er de komende periode al veel minder contacten tussen kinderen en jongeren onderling. Wanneer we deze contacten ook in de vrijetijdssfeer maximaal vermijden, hebben we meer kans om de snelle verspreiding van het virus af te remmen.”

Bijkomende coronamaatregelen in Dendermonde

Dit zijn de maatregelen die de stad neemt en onmiddellijk ingaan.

– De sportkampen, Apenstaartjes en IBO-werking die gepland stonden in de herfstvakantie, gaan niet door. We voorzien tijdens de herfstvakantie én op maandag 9 november en op dinsdag 10 november wel noodopvang in de verschillende IBO-locaties voor kinderen van ouders met essentiële beroepen en voor kinderen uit kwetsbare gezinnen. Met essentiële beroepen bedoelen we ouders die genoodzaakt zijn om op de werkvloer aanwezig te zijn.

– Alle fysieke samenkomsten in de context van vrijetijdsverenigingen en -clubs zijn volledig verboden (sportclubs, socio-culturele verenigingen, seniorenclubs, jeugdverenigingen …), ook voor leden jonger dan 12 jaar, ongeacht of deze samenkomsten buiten of binnen plaatsvinden. Dit betekent bv. dat de werking van alle sportclubs en jeugdverenigingen wordt stil gelegd.

– De sporthallen sluiten. Je mag blijven buiten sporten, maar niet in clubverband en met max. 4 personen.

– De skateparken in Grembergen en Sint-Gillis sluiten. Speelpleintjes blijven wel open, maar ook daar zijn bijeenkomsten van meer dan 4 personen verboden.

– De dienstverlening blijft verzekerd, maar de Stadswinkel en het Sociaal Huis werken uitsluitend op afspraak. Daarnaast blijven we vragen om niet-dringende afspraken uit te stellen en zoveel mogelijk onze digitale dienstverlening te gebruiken. Heel wat dienstverlening kan je perfect online regelen via www.dendermonde.be, bv. een adreswijziging doorgeven, een uittreksel uit het strafregister aanvragen … Het bespaart je een verplaatsing en het is snel, gemakkelijk en veilig! We blijven je ook graag verder helpen via telefoon of mail.

– CC Belgica en de musea sluiten de deuren, zoals beslist door de Vlaamse overheid. De bibliotheek blijft open met een aangepaste, veilige dienstverlening. Zo zijn er slechts 40 lezers toegelaten in plaats van 60 en wordt de schermtijd aan de computers in de leeszaal beperkt tot max. 1 uur per dag per klant. Verder wordt ook een afhaalservice uitgewerkt, hierover volgt later meer communicatie.

– Een bezoek brengen aan het Stadhuis en de Lakenhalle is niet meer mogelijk. Het infokantoor in het Stadhuis blijft wel open, zodat fietsers en wandelaars er informatie en brochures kunnen afhalen.

“Coronacijfers in Dendermonde stijgen pijlsnel”

De duur van de maatregelen is volgens de stad afhankelijk van de evolutie van de coronabesmettingen in Dendermonde en van de maatregelen van de hogere overheid.

“De cijfers in Dendermonde stijgen pijlsnel, ook in az Sint-Blasius. We zien in de komende periode een kans om de snelle verspreiding van het virus af te remmen en het aantal coronabesmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens te doen dalen. Dit zal enkel lukken wanneer iedereen, jong en oud, deze maatregelen naleeft. Dat is de enige manier om de onrustwekkende verspreiding van het virus tegen te gaan. Samen dragen we zorg voor elkaar en kunnen we het virus vertragen”, aldus de stad.

“Houd zo veel mogelijk afstand, vermijd alle nauwe contacten (op één knuffelcontact na), was voldoende de handen, draag een mondmasker waar dat verplicht is, organiseer geen bijeenkomsten of samenscholingen en woon die ook niet bij.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van