Zoek

Jurgen Goossens nieuwe voorzitter van De Volkswoningen

jurgen goossens

jurgen goossens

Jurgen Goossens is sinds kort de nieuwe voorzitter van de sociale huisvestingsmaatschappij De Volkswoningen. Hij neemt de fakkel over van Marcel Segers die 15 jaar lang voorzitter was. Goossens is universitair hoofddocent staats- en bestuursrecht. Hij is gespecialiseerd in het publiekrecht. Dat betekent een meerwaarde in een sterk gereguleerde sector als die van de sociale huisvesting.

Jurgen Goossens nam op 14 oktober 2018 voor CD&V deel aan de gemeente- en provincieraadsverkiezingen. Hij werd kort daarna aangeduid als vertegenwoordiger voor de stad in de Raad van Bestuur van De Volkswoningen. Na ruim anderhalf jaar ervaring als lid van het bestuur van de sociale huisvestingsmaatschappij is Goossens bijzonder dankbaar dat deze opdracht hem is toevertrouwd.

“Het is een eer en een uitdaging om het goede werk dat Marcel Segers heeft verricht te mogen verderzetten. Ik heb onmiddellijk een week meegedraaid met onze diensten en heb dus al ten volle de vele aspecten mogen ervaren die de operationele werking van een sociale huisvestingsmaatschappij inhouden. Ik heb dan ook veel respect voor de dagelijkse inzet van onze 21 personeelsleden. Er ligt ook voor mij veel werk op de plank. Maar ik heb veel zin en energie om mij 200% in te zetten voor kwalitatieve sociale huisvestingsmogelijkheden in ons werkingsgebied”, aldus Jurgen Goossens.

De nieuwe voorzitter benadrukt dat de huurders altijd centraal zullen staan. Hij zal daarbij inzetten op “duidelijkheid en menselijkheid”.

(Foto: Geert de Rycke)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van