Dubbele schepenwissel in Dendermonde

nele cleemput

Na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 beslisten Dirk Abbeloos (CD&V) en Lien Verwaeren (CD&V) hun schepenambt tijdelijk niet uit te oefenen. Op die manier kregen Dieter Mannaert (CD&V) en Nele Cleemput (CD&V) de kans om zich gedurende twee jaar te bewijzen. Op 1 januari zit de twee jaar erop en nemen Dirk Abbeloos en Lien Verwaeren hun plaats in het schepencollege in. Lien Verwaeren wordt als fractieleider in de gemeenteraad opgevolgd door Pascal Putteman.

“Naar aanleiding van de 2 jaar geleden afgesproken dubbele schepenwissel, willen wij vandaag als meerderheidspartij onze appreciatie voor deze twee mandatarissen uiten”, liet Hendrik Verwaeren, CD-V voorzitter vorige week na afloop van de bekendmaking van de wissel.

“Belangrijke pionnen”

Lien Verwaeren over Nele Cleemput: “Ik ben echt onder de indruk van de gedrevenheid en nooit aflatende energie van Nele. Geen vraag is voor jou te veel en jij gaat er direct mee aan de slag. Jij hebt de afgelopen jaren heel wat gerealiseerd, maar ook een aantal lijnen voor de toekomst uitgezet. Ik denk aan de uitbreiding van de sportsite Sint-Gillis. De gronden hiervoor zijn aangekocht en nu starten we samen met de clubs maar zeker ook de buurt om daar een masterplan uit te werken waar een win-win inzit voor iedereen”. Uiteraard zal er ook in de toekomst met Nele verder samengewerkt worden voor de dossiers waar zij mee bezig geweest is.”

Ook voor Dieter Mannaert had Lien Verwaeren lovende woorden. “Dieter, jij maakte als schepen een sterke indruk, ook al was dit soms rond beleidsdomeinen – zoals financiëen en juridische zaken – die niet altijd even zichtbaar zijn. Je hebt jouw persoonlijke expertise ingezet ten behoeve van de middenstand van onze stad, niet in het minst tijdens het afgelopen coronajaar. Je zorgde voor de aanwerving van een centrummanager. En met projecten zoals Paardenkracht en de verfraaiing van de Hollandse Kazerne ben je onze burgers ook in deze moeilijke tijden blijven verwonderen.”

“Ook in de toekomst zullen we als partij een beroep blijven doen op de medewerking van Nele en Dieter. Uiteraard als CD&V-gemeenteraadsleden, maar er zullen zich zeker nog andere opportuniteiten aandienen die ons in staat stellen om de inzet van beiden te blijven honoreren. Zij zullen ook in de toekomst bij de belangrijke pionnen horen waarrond onze partij zich wil organiseren”, aldus Hendrik Verwaeren nog. “Wij wensen ook Dirk Abbeloos en Lien Verwaeren veel succes met hun nieuwe schepenambt. Met hun ervaring kunnen zij zeker verder bouwen op het werk van hun voorgangers.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement