Speelpleintje aan het Sas wordt buitenfitness

Het speelpleintje aan het Sas krijgt de primeur. Dit voorjaar zal er namelijk het eerste nieuwe buitenfitness toestel in Dendermonde in gebruik worden genomen.

“Sportieve bezoekers krijgen er de mogelijkheid om hun conditie te onderhouden”, aldus sportschepen Nele Cleemput (CD&V). “Op vraag van inwoners, die in deze coronaperiode nog meer dan anders genieten van buiten sporten, investeert de stad graag in een buitenfitness op het speelplein aan de Begijnhoflaan. Het groene plein is een interessante locatie. Het kijkt uit op de Dender. Er passeren veel middelbare schooljongeren met de fiets. Het ligt midden in de stad en in de nabije omgeving van scholen.”

Nele Cleemput: “Omdat er steeds minder belangstelling bleek voor het petanqueterreintje, zullen de nieuwe sport- en beweegtoestellen precies op die locatie komen. Zo creëert de stad een sportieve ontmoetingsplek in de gezonde buitenlucht.”

Het fitnesstoestel werd gekozen in overleg met de buurtbewoners.

“Op dit toestel kan je oefeningen doen met je eigen lichaamsgewicht of in combinatie met minimale apparatuur. Het doel is spierkracht en lenigheid op te bouwen, zowel voor geoefende sporters als voor minder sportievelingen”, meldt Nele Cleemput.

“Er is ook een sporttoestel toegankelijk voor G-sporters. Om de sporters wegwijs te maken, legt een smartphone-applicatie uit hoe je de toestellen best gebruikt. Als lokaal bestuur helpen we onze inwoners graag om gezond en sportief door het leven te gaan.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Ros Beiaard souvernierposter via Editie

Het hart van de Dendermondenaren klopt voor ‘ons peirt’. Ook dat van Editie, waarvan de redactieploeg de Ros Beiaardommegang op de voet

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond