Speelpleintje aan het Sas wordt buitenfitness

Het speelpleintje aan het Sas krijgt de primeur. Dit voorjaar zal er namelijk het eerste nieuwe buitenfitness toestel in Dendermonde in gebruik worden genomen.

“Sportieve bezoekers krijgen er de mogelijkheid om hun conditie te onderhouden”, aldus sportschepen Nele Cleemput (CD&V). “Op vraag van inwoners, die in deze coronaperiode nog meer dan anders genieten van buiten sporten, investeert de stad graag in een buitenfitness op het speelplein aan de Begijnhoflaan. Het groene plein is een interessante locatie. Het kijkt uit op de Dender. Er passeren veel middelbare schooljongeren met de fiets. Het ligt midden in de stad en in de nabije omgeving van scholen.”

Nele Cleemput: “Omdat er steeds minder belangstelling bleek voor het petanqueterreintje, zullen de nieuwe sport- en beweegtoestellen precies op die locatie komen. Zo creëert de stad een sportieve ontmoetingsplek in de gezonde buitenlucht.”

Het fitnesstoestel werd gekozen in overleg met de buurtbewoners.

“Op dit toestel kan je oefeningen doen met je eigen lichaamsgewicht of in combinatie met minimale apparatuur. Het doel is spierkracht en lenigheid op te bouwen, zowel voor geoefende sporters als voor minder sportievelingen”, meldt Nele Cleemput.

“Er is ook een sporttoestel toegankelijk voor G-sporters. Om de sporters wegwijs te maken, legt een smartphone-applicatie uit hoe je de toestellen best gebruikt. Als lokaal bestuur helpen we onze inwoners graag om gezond en sportief door het leven te gaan.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven