Zoek

Dendermonde vaccineert eerst bewoners woonzorgcentra

Vorige maand werd in ons land gestart met het toedienen van vaccins tegen het coronavirus. “We krijgen nu meer zicht op het vaccinatieschema: eerst komen de woonzorgcentra en het zorgpersoneel aan de beurt, daarna 65-plussers, risicopatiënten en essentiële beroepen en ten slotte de rest van de bevolking”, melden burgemeester Piet Buyse (CD&V) en schepen Tomas Roggeman (N-VA).

De vaccinatie gebeurt in drie fasen

“Vanaf januari krijgen de bewoners en het personeel van de woonzorgcentra een inenting tegen het coronavirus. Zo kan deze erg kwetsbare groep een levensreddende immuniteit opbouwen tegen het virus”, aldus de stad. “Dit betekent concreet voor WZC Hof ter Boonwijk op 15 januari 2021, WZC Sint-Vincentius op 17 januari 2021 en tot slot WZC Aymonshof op 21 januari 2021.”

“Daarna is het de beurt aan de andere collectieve zorginstellingen, de zorgmedewerkers van de ziekenhuizen en eerstelijnsgezondheidszorg en het niet-medische personeel van de ziekenhuizen en zorginstellingen.”

Na woonzorgcentra volgen 65-plussers

In een tweede fase komen 65-plussers, risicopatiënten en essentiële beroepen aan de beurt. “Wie dat allemaal zijn, moet nog worden bepaald”, laat de stad weten. “In een derde fase komt de rest van de bevolking aan de beurt.”

Waarom je laten vaccineren tegen COVID-19? “Met vaccinatie kan je voorkomen dat je ernstig ziek wordt en levens redden. Het vaccin traint immers het immuunsysteem met een ongevaarlijke variant van het virus. Ons lichaam leert corona herkennen zonder dat we de ziekte echt krijgen. Hoewel niet verplicht, is het dus heel belangrijk om je te laten inenten, niet alleen voor jezelf, maar ook voor elkaar. Als minimum 70% van de mensen zich laat inenten, kan corona niet meer ongecontroleerd om zich heen grijpen en dus kan het vaccin een einde maken aan de coronacrisis.
De vaccinatie is trouwens gratis”, aldus Piet Buyse en Tomas Roggeman tot slot.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van