Zoek

Gianna en Sam brengen Zuid-Amerikaanse thee naar ons land

conmate

Sinds de start van de coronacrisis schieten webshops als paddestoelen uit de grond? Heel af en toe vind je daar een opmerkelijk, jong en enthousiast online project met een eigen verhaal tussen. Conmaté van Gianna Vervaet en Sam Meert uit Grembergen is zo’n project.

Het jonge koppel broedt al meer dan drie jaar op plannen om een eigen onderneming uit de grond te stampen. “Het was pas toen we de yerba mate thee uit Zuid-Amerika leerden kennen dat onze plannen concreet vorm kregen”, legt Sam uit. “We merkten dat heel wat Zuid-Amerikaanse topvoetballers zweren bij deze thee en dat trok onze aandacht. Na wat onderzoek bleek dat de thee niet of nauwelijks verkrijgbaar is in ons land en zo is Conmaté ontstaan.”

“Yerba mate zit boordevol krachtige antioxidanten. De thee zorgt daardoor voor een energieboost. Ik was vroeger een hevige koffiedrinker met alle gevolgen”, lacht Gianna. “Maar sinds ik yerba mate drink kan ik die gezonde energie langer vasthouden. Wat ons ook bijzonder aanspreekt aan deze thee is de rijke traditie van gezelligheid en samenhorigheid die eraan vast hangt.”

Met elk het masterdiploma Internationaal Ondernemerschap op zak dromen Gianna Vervaet en Sam Meert ervan hun onderneming verder uit te bouwen. “De markt voor yerba mate is bijzonder groot, maar omdat de horeca stilligt en evenementen zoals tastings en workshops niet mogelijk zijn, gaan we geduld moeten oefenen”, vertelt Gianna. “We blijven hoe dan ook hard werken aan ons project omdat we namelijk heel hard geloven in de kracht van yerba mate.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van