Jouw advertentie op deze website? Neem contact op.

Search

Het begon met een koffie in koffiebar KLIK

“Men vroeg me vaak waarom ik niets ondernam met al mijn creativiteit rond voeding”

De coronacrisis bracht de plannen van Jafna De Wilde in een stroomversnelling. Met enkele jaren ervaring in de horeca realiseerde de Dendermondse met Taartwerk een onderneming waar ze haar creativiteit rond voeding kwijt kon. Bij Taartwerk geniet men honderd procent plantaardig, gluten -en lactosevrij en zonder geraffineerde suikers.


Alles begon toen Jafna De Wilde zich in koffiebar KLIK liet verwennen met een ‘flat white’. Het contact met zaakvoerder Clifford leerde Jafna dat de jonge ondernemer op zoek was naar gelijkgestemde zielen om de zware vaste kosten te delen. Enkele maanden later vindt men KLIK en Taartwerk in hetzelfde pand. Vooraan heb je de koffiebar en achteraan het atelier van Taartwerk. Taart en koffie gaan hier echt hand-in-hand.

“Honderd procent plantaardig met het oog op duurzaamheid en het streven naar een kortere keten met respect voor ons product is de rode draad die KLIK en Taartwerk verbindt. De voorbije jaren experimenteerde ik continu met eten. De zoektocht naar voeding waarbij het goed voelde was een erg persoonlijk traject”, herinnert Jafna zich de tijd dat ze als het ware in haar eigen “food cave” leefde. Nu deelt Jafna graag al haar ervaringen. Voor Taartwerk maakt ze taarten met vruchten en pure producten. Verrassend zijn de “high tea boxes”, doosjes gevuld met miniatuur taartwerkjes in even verrassende vormen als sublieme smaken.

Bij Taartwerk vindt iedereen een voedzaam en gezond stukje taart. “Men vroeg me in het verleden vaak waarom ik niets ondernam met al mijn creativiteit rond voeding. Met Taartwerk heb ik heel veel dromen gerealiseerd. Ik prijs me gelukkig in een niche-wereld waar ik mijn passie kan delen. Iedere taartwerkcreatie is een ambachtelijk werkje.”

Taartwerk vind je in Brusselsestraat 28.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van