Search

Tuincenter Vincent volgt de nieuwste ecologische tuintrends

Als grootste tuincenter in de wijde regio speelt Tuincenter Vincent sinds jaar en dag in op de nieuwste tuin- en milieutrends.

Het dynamisch Vincent-team werkt het hele jaar aan vernieuwing en biedt het trouwe cliënteel bijvoorbeeld ook materialen en inzicht om de tuin op een ecologisch verantwoorde manier in te richten. Vakmanschap en kwaliteit zijn de kernwoorden in de familiezaak.

Wie tijdens de lente-maanden met enige trots naar de tuin wil kijken, kan vanaf nu aan het werk. Tuincenter Vincent biedt alle instrumenten om binnen enkele weken opnieuw met een voldaan gevoel zowel letterlijk als figuurlijk de vruchten van het harde tuinwerk te kunnen plukken. “De markt is de laatste jaren enorm gegroeid en er komen steeds weer nieuwe en leuke manieren om in de tuin aan het werk te gaan”, motiveert Stefanie Eeckhoudt die samen met vader Luc de leiding heeft van één van de grootste tuincentra van Vlaanderen.

“Corona leerde ons trouwens dat investeren nodig blijft”

Het familiaal karakter is voor jou een belangrijk uitgangspunt. Maar dat belette jullie niet uit te groeien tot hét tuincentrum in de wijde regio. Vanwaar dat succes?
Stefanie Eeckhoudt: “We beschikken over ongeveer 10.000 m² oppervlakte waarvan ruim 6.000 m² overdekt. En die ruimte hebben we nodig om het volledige aanbod op een sfeervolle manier aan de man te brengen. Hier is men aan het juiste adres voor onder andere tuinmeubelen, BBQ, huis- en tuindeco, binnen- en buitenplanten, zwembad- en vijverbenodigdheden. Naast de samenstelling en de kwaliteit van ons assortiment vormen service, gezelligheid en ruime parkeergelegenheid onze troeven.”

Vakmanschap en kwaliteit zijn kernwoorden in jullie familiezaak. Het zijn toch gelukkige zaakvoerders die kunnen rekenen op trouwe medewerkers?
Stefanie: “Ons succes is het resultaat van een goed functionerend team. Zowel de vaste medewerkers, alsook de flexi’s en jobstudenten vormen dan ook een deel van de familie. Onze vaste medewerkers zijn vakmensen die elk op hun afdeling de klant met kennis van zaken kunnen helpen. Of dat nu de dierenafdeling is of de steeds groeiende vijverafdeling waarvoor we klanten krijgen uit het hele land. Het is onze bedoeling om zowel voor de klanten het winkelen, als voor onze eigen mensen het werk steeds aangenaam te maken.”

Steeds weer staat men versteld van de inventiviteit bij de verdere uitbouw van de zaak. Wat brengt de toekomst?
Stefanie: “We investeerden de voorbije maanden in de totaalrenovatie van onze afdeling binnendecoratie en in de verdere uitbouw van ons online platform. Corona leerde ons trouwens dat investeren nodig blijft. Momenteel werken we aan een nieuwe afdeling rond waterrecuperatie met regenwater- en dompelpompen, reservoirs en allerhande beregeningsbenodigdheden. Ook Tuincenter Vincent heeft een ecologische reflex.”

Meer info: Tuincenter Vincent, Donckstraat 118 in Dendermonde. www.tuincenter-vincent.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van