Zoek

“Wij bieden verpakkingsvrije producten aan”

Wie in de regio verpakkingsvrij wil winkelen, kan terecht bij Tarra Verpakkingsvrij. Initiatiefneemster Nora Lorré is ervan overtuigd dat ook in onze contreien de inwoners openstaan voor de afvalarme manier van consumeren. “Think global, act local” is de leidraad van de dynamische zaakvoerster die ook De Buurderij runt.

Een viertal jaar terug liet Nora Lorré het onderwijs voor wat het was. Als leerkracht plastische opvoeding had ze haar leerlingen leren kijken naar de natuur en die natuur ook leren respecteren. Toch moest ze besluiten dat leerkracht zijn niet het juiste middel was om haar passie over te brengen. Nora had toen al kennis gemaakt met auteur en anti-verpakkingsgoeroe Bea Johnson die toonde hoe ze haar afvalproductie van één jaar kwijt kon in één bokaal. Met Tarra Verpakkingsvrij zou Nora Lorré dat idee in de wijde regio van Dendermonde verspreiden. Ook de Buurderij paste in dat plaatje. “In Buurderij Dendermonde zoek ik lokale producenten voor mijn buren en omgekeerd. Elke donderdag kan je je lokale online bestelling komen afhalen in het Gildenhuis aan de Otterstraat in Sint-Gillis. Indien gewenst lever ik aan huis”, promoot Nora de échte circulaire economie. Tarra Verpakkingsvrij sluit daarop aan. In de winkel kan men met eigen potjes boodschappen komen doen. Je weegt je pot en je vult hem met lekkers dat goed, gezond en eerlijk geproduceerd is. Men gaat naar huis met een goed geweten en zonder afval.

Tarra Verpakkingsvrij vind je nog tot 31 mei aan de Provincialebaan 2 in Buggenhout, maar daarna betrekt Nora aan de Sint-Gillislaan 5 in Sint-Gillis een ruimer pand. Daar zullen de kinderen het geweldig vinden om mee te komen wegen, kiezen en scheppen. De winkel zal echt kindvriendelijk zijn. Jong geleerd is immers oud gedaan. Meer info: www.tarraverpakkingsvrij.com

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van