Search

Vaccinatiecentrum volgende week over de teller van 3.000 vaccins

Het aantal vaccins in het vaccinatiecentrum Appels volgt de Vlaamse tred. Dat zegt Eerstelijnszone Dender dat onder meer de praktische organisatie van het centrum voor zijn rekening neemt.

“In de week van 29 maart werden verspreid over 4 dagen in Appels afgelopen week 2.101 personen gevaccineerd. Dit is bijna een verdubbeling ten opzichte van vorige week”, zegt co√∂rdinator Reinout Remmery. Op dit ogenblik is 17% van de inwoners van Dendermonde gevaccineerd.

“Binnen deze totale groep tellen we 7.029 65-plussers, goed voor 24% van de 65-plussers die reeds gevaccineerd is. Het gaat om 16% deels en 8% volledig. Voor heel Vlaanderen is dit 26%”, aldus Remmery. “Opgelet, deze cijfers zijn gebaseerd op de gegevens uit Vaccinnet, waardoor er enige vertraging op zit ten opzichte van de effectieve vaccinaties in onze vaccinatiecentra.”

Deze week hoopt het vaccinatiecentrum Appels verder de kaap van 3.000 vaccins te overschrijven. “Verspreid over 4 dagen – inclusief zaterdag – en op 4 lijnen worden 3.450 mensen verwacht voor hun vaccinatie.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van