Zoek

“KV Sint-Gillis blaast fusie op”

KAV Dendermonde laat vandaag in een mededeling weten dat KV Sint-Gillis het voorbije paasweekend de fusiegesprekken tussen beide clubs heeft “opgeblazen”.

“Sinds geruime tijd voeren KAV Dendermonde en KV Sint-Gillis onderhandelingen om te komen tot een fusie. Deze gesprekken verliepen steeds in een goede en constructieve sfeer waarbij beide fusiepartners respect hadden voor elkaars eigenheden”, aldus de raad van bestuur van KAV Dendermonde.

“In het paasweekend heeft KV St Gillis de fusie opgeblazen. Onze gewezen fusiepartner verkoopt het alsof zij de fusie met 1 jaar uitstelt. Maar in wezen wil zij gewoon niet verder met de fusie. Feit is dat KVSG onderling gemaakte afspraken niet naleeft, zelfs ook deze niet die naar buiten uit gezamenlijk zijn gecommuniceerd.”

“KAVD heeft daarentegen steeds woord gehouden en heeft er alles aan gedaan om de fusie te laten slagen. Daarmede heeft KAVD ook getracht maximaal tegemoet te komen aan de wens van de stad om via een fusie van twee ploegen uiteindelijk te komen tot een grotere fusieclub binnen de stad Dendermonde. KAVD blijft ondertussen niet bij de pakken zitten. De club beraadt zich momenteel over de nabije toekomst en de te ondernemen eventuele actie’s. De allereerste en bemoedigende contacten zijn reeds achter de rug.”

Onlangs werd bekend dat de stad Dendermonde in Grembergen een nieuwe sporthal wil bouwen op de plaats waar zich nu het voetbalterrein van KAV Dendermonde bevindt.

KV Sint-Gillis houdt het op zijn website bij het volgende bericht. “Omdat de onderhandelingen niet tijdig (voor goedkeuring KBVB eind april) konden worden afgerond, is besloten de fusie/samenwerking met KAVD naar volgend seizoen uit te stellen.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van