AZ Sint-Blasius bouwt nieuw pijncentrum

Dit najaar start az Sint-Blasius in Dendermonde met de bouw van een nieuw pijncentrum. De oplevering volgt in het voorjaar van 2022. De huidige locatie op campus Zele werd snel te klein. Op de campus vinden momenteel alle medisch-technische behandelingen van de pijnkliniek plaats. De pijnartsen blijven in Zele wel consultaties verzorgen.

Ondertussen breidt de pijnkliniek haar aanbod verder uit. Zo startte men met een nieuwe behandelingsmethode voor knieproblemen. “Het is een behandelmethode waarbij de pijnarts drie gevoelszenuwen van de knie verdooft. Op de punt van de zenuw wordt met behulp van een elektrisch stroompje een warmtebehandeling aangebracht die de betrokken zenuw functioneel uitschakelt. Het effect verschijnt vrij snel”, legt dokter Raf Bruyndonckx, medisch diensthoofd van de pijnkliniek, uit. “De behandeling gebeurt onder lokale verdoving, in dagopname.”

In de pijnkliniek van az Sint-Blasius wordt de nieuwe behandeling van ernstige kniepijn met succes toegepast. “We kunnen deze nieuwe procedure onder meer toepassen bij ernstige kniepijn, wanneer eerdere behandelingen onvoldoende hebben geholpen en een operatie niet of nog niet aangewezen is”, zegt dokter Bruyndonckx. Vanaf de lente zullen in het nieuwe pijncentrum de twee pijlers van de pijnkliniek samen aanwezig zijn: enerzijds de medisch-technische pijnbehandelingen en consultaties, anderzijds de multidisciplinaire aanpak van chronische pijn.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven