Zoeken

Oktoberfeesten beloven tweedaags Feest van de Vriendschap

Vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober worden naast de sound van Oberbayern, de braadworsten en het speciaal gebrouwen Festbier vooral de legendarische vriendschappelijke sfeer geserveerd in de Oktoberhallen. Na de onderbreking door het coronajaar worden de derde vernieuwde Oktoberfeesten vooral een Feest van de Vriendschap. Zoals de grote gerestaureerde fresco aangeeft moeten de Oktoberfeesten een ‘Ode an die Freude’ worden.

“De Wieze Oktoberfeesten zetten onze regio op een zeer positieve manier in de kijker. Ik heb het zelf mogen ondervinden hoe jong en oud verbroederde in de unieke sfeer van onze feesten. Het gemeentebestuur zal er samen met de organisatie dan ook alles aan doen om de mensen van Wieze en ruime omstreken twee fenomenale, veilige feestavonden te bezorgen. Dat hebben ze na alle inspanningen van het voorbije jaar meer dan verdiend”, nodigt Lebbeeks burgemeester Raf De Wolf alvast uit.

Wieze Oktoberfeesten opnieuw uit de startblokken

Na een pauze van 32 jaar vonden in 2018 en 2019 de Wieze Oktoberfeesten opnieuw plaats. De legendarische feesten, die op hun hoogtepunt zestien dagen duurden en meer dan 200.000 feestvierders lokten, werden door Brouwerij De Brabandere en Radar Events nieuw leven ingeblazen. Het werden twee memorabele muzikale edities in een unieke en vriendschappelijke sfeer mét respect voor de rijke traditie.

“Vorig jaar gooide corona nog roet in het Wieze Festbier en moesten de organisatoren verplicht de pauzeknop induwen. Na groen licht van alle instanties en in nauwe samenwerking met het  gemeentebestuur kunnen de Wieze Oktoberfeesten nu gelukkig terug plaatsvinden”, klinkt Gilbert Van Brempt als eigenaar van de Oktoberhallen opgetogen.

Op zoek dus naar dirndls en lederhosen voor twee ambiancevolle, muzikale avonden met telkens een Oberbayernorkest dat voor de authentieke stemming moet zorgen. Net als bij de vorige edities, pakken de Wieze Oktoberfeesten weer uit met een gevarieerde en ijzersterke line-up, waarin folklore, traditie en pure ambiance elkaar moeiteloos vinden. Met feestbeesten Yves Segers, Johan Veugelers en de ravissante Eveline Cannoot, het meeslepende duo Andrea Schön & Mike Grondy, het sfeervolle en authentieke Oberbayernorkest Van Larum, en PartyMeister Der DJ aus den Bergen serveert de organisatie de favorieten van de vorige twee edities. Na haar passage in 2020 ontbreekt ook de thuisspelende Mayke Vanes niet. De zingende bakkersvrouw brengt haar nieuwe hit mee. Een aangepaste dresscode is niet verplicht maar wordt wel toegejuicht.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van