Hoeve van betovergrootmoeder wordt vakantiehuis

Met het ‘Huis van Silvie’ realiseerden Els Boon en Bart Basyn een sfeervolle vakantiewoning in Koolskamp bij Ardooie in het hart van West-Vlaanderen. Bart heeft een bijzondere band met de hoeve die in 1920 werd aangekocht door zijn betovergrootouders. Sinds mei verhuurt het Grembergse echtpaar het authentieke vakantiehuis.

Vier jaar geleden verwierf Bart de ondertussen ruim twee eeuwen oude hoeve waar zijn betovergrootouders Silvie en Charles de eerste familieverhalen schreven. Aanvankelijk wilden Els en Bart de hoeve slopen maar de authentieke dakstructuur overtuigde hen de woning een nieuw leven te geven als vakantiewoning. Els kon er een lang gekoesterde droom realiseren en haar opleiding voor de hotel- en toerismesector gebruiken. Zij runt vandaag de vakantiewoning en neemt er de wekelijkse verplaatsingen van Grembergen naar Koolskamp graag bij.

Na vier jaar afbreken en opbouwen staat de hoeve vijf generaties later opnieuw fier in het weidse landschap. Op de graanzolder slaap je nu in comfortabele bedden. De oude wasbakken naast de haard maakten plaats voor een hip kookeiland. Oud en nieuw vinden een charmante match in de vakantiewoning. En het ‘Huis van Silvie’ zorgt weer voor vele verhalen. Met haar 4 slaapkamers en 4 badkamers biedt de woning plaats aan 12 personen. De stijlvolle en comfortabele inrichting van het huis schenkt de rustzoeker alles voor een onvergetelijk verblijf in het Brugse Ommeland. In het ‘Huis van Silvie’ kom je logeren om er even te vertragen en creëer je mooie momenten met vrienden of familie. Kennismaken met het ‘Huis van Silvie’ kan via www.silvie.house.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven