Sportwetenschappen GO! Atheneum verlegt grenzen op survival

De leerlingen van het 5de jaar sportwetenschappen aan het GO! Atheneum Dendermonde trokken woensdag 6 oktober naar de Survival Trophy in Gent. Onder het motto “overleven is belangrijker dan winnen” gaven de leerlingen én enkele leerkrachten het beste van zichzelf tijdens een spectaculaire hindernissenomloop op de Blaarmeersen.

Jan Wouters, leerkracht lichamelijke opvoeding aan het GO! Atheneum Dendermonde, vertelt: “Het was ongelooflijk. De leerlingen gingen tot het uiterste, hielpen elkaar bij het nemen van gladde en modderige hindernissen. De regen schrok hen niet af, integendeel. Onze vijfdejaars sportwetenschappen hebben gisteren echt bewezen dat ze de juiste mentaliteit hebben: samenwerken, doorbijten, overleven.”

Het GO! Atheneum Dendermonde draagt zowel mentale als fysieke gezondheid van de leerlingen hoog in het vaandel. Op het einde van de maand, tijdens de “gezonde week”, zullen de leerlingen van de richting sportwetenschappen een belangrijke rol spelen. Met o.a. work-outs, fruitverkoop en de schoolmarathon vestigt de school extra aandacht op het belang van beweging en gezonde voeding. Gerd De Wit, directeur van het GO! Atheneum Dendermonde is trots op dit initiatief: “Onze school is er steeds in geslaagd een omgeving te creëren waarin leerlingen en personeelsleden zich goed voelen. Het organiseren van aangename, verbindende activiteiten waarin leerlingen en leraars samenkomen vormt hierbij een sleutel”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement