Verko medewerkers ruimen 205 kilogram afval op

Afgelopen dinsdag ruimden de kantoormedewerkers van de intercommunale Verko het zwerfvuil en sluikstort op in de Bevrijdingslaan in Appels. De vangst was niet mis. “We zamelden ruim 205 kilogram afval in over een traject van 4,5 kilometer.
Tussen het afval zat veel piepschuim (10,4 kg), PMD (76,8 kg), glas (8,8 kg), ongeveer 760 sigarettenpeuken en nog 48 mondmaskers”, laat woordvoerder Anika Buyst weten.

De aanleiding voor de actie was de Week van de Handhaving. “Waar je ook achtergelaten afval ziet, het hoort er gewoon niet. Daarom vraagt intercommunale Verko samen met haar 9 aangesloten gemeenten extra aandacht voor sluikstort en zwerfvuil tijdens de Week van de Handhaving van 4 tot en met 10 oktober 2021”, aldus Anika Buyst.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven