Zoek

Nieuw vaccinatiecentrum in Sint-Jozef Arbeiderkerk

De overheid besliste onlangs om de vaccinatiecampagne te verlengen en om hiervoor ook opnieuw vaccinatiecentra in te zetten. “Gezien de sluiting van onze vaccinatiecentra in Appels en Hamme werd op zoek gegaan naar een nieuwe uitvalsbasis. Na het afwegen van alle mogelijkheden werd gekozen voor de voormalige Sint-Jozef Arbeiderkerk, gelegen in de wijk Keur, in het centrum van Dendermonde, dichtbij de Mechelsesteenweg”, meldt Reinout Remmery, co√∂rdinator Eerstelijnszone Dender.

Aanvankelijk werden de vaccinatiecentra voorzien tot 15 oktober 2021. In functie daarvan werd de vaccinatiecampagne al eerder afgerond in Hamme en wordt in het vaccinatiecentrum in Appels de laatste keer gevaccineerd op vrijdag 15 oktober. Na het advies van de Hoge Gezondheidsraad en de Taskforce Vaccinatie om alle +65-jarigen een extra vaccin te geven en de beslissing van het IMC Volksgezondheid die daarop volgde, was een verlenging van de vaccinatiecentra aangewezen. Een verlenging van Hamme of Appels behoorde niet tot de mogelijkheden, omdat de sportclubs geen alternatieven hadden om hun indoorwerking opnieuw op te starten.

Zoektocht naar een nieuwe locatie

Na grondig overleg met de betrokken burgemeesters viel de keuze uiteindelijk op de voormalige Sint-Jozef Arbeiderkerk in de Ommegancklaan in de wijk Keur in Dendermonde. “Dit gebouw werd vorig jaar al ontwijd en uit de eredienst onttrokken. Afgelopen zomer werd het kerkgebouw nog te koop aangeboden. Aangezien de verkoop nog niet rond is en het gebouw nog geen nieuwe invulling heeft gekregen, ontstonden mogelijkheden om hier een nieuw vaccinatiecentrum in onder te brengen”, aldus Reinout Remmery.

“Een van de belangrijkste voordelen van deze nieuwe locatie is de bereikbaarheid. Meer centraal kan een locatie haast niet liggen binnen onze Eerstelijnszone, op vergelijkbare afstand voor zowel de inwoners van Berlare, Zele, Hamme, Buggenhout als Lebbeke. Bovendien zijn er ook bushaltes op wandelafstand.”

Operationeel vanaf begin november

Een kerkgebouw is uiteraard nog geen vaccinatiecentrum en dus wacht opnieuw een huzarenstukje om op korte termijn een kwalitatieve dienstverlening aan te bieden. Reinout Remmery: “Na de laatste prik in het vaccinatiecentrum in Appels en de bijhorende afbraak lassen we een pauze in om dit nieuwe vaccinatiecentrum klaar te stomen. Vermoedelijk zullen we vanaf begin november opnieuw kunnen opstarten. Dit is ook het moment waarop de meeste inwoners opnieuw beginnen in aanmerking te komen voor hun derde prik, 4 tot 6 maanden na hun vorige vaccinatie afhankelijk van het type vaccin dat ze eerder kregen.”

(foto LimoWreck)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van