Zoek

Legendarisch blueszangeres Dana Gillespie in Dendermonde

Zondagochtend 14 november om 11 uur verwelkomt het Jazz Centrum Vlaanderen (JCV) de Britse blueszangeres Dana Gillespie voor een exclusieve artist talk. Moderator is JCV-voorzitter Geert Ryssen.

Gillespie is een nationale schat. Deze kranige zeventiger weet niet wat “pensioen” of “op de lauweren rusten” betekent. Ze kan terugblikken op een rijkgevulde carrière en een indrukwekkende discografie van meer dan 45 albums, maar deze zangeres is vandaag even actief als ooit tevoren.

In 1965 nam ze haar eerste singletje op met Jimmy Page, de gitaarheld van hardrockgroep Led Zeppelin, als producer. Een paar jaar later ontmoet ze David Bowie, met wie ze een intense vriendschap opbouwt. Onder de vleugels van diens management neemt Gillespie twee lp’s op, waaronder ‘Weren’t Born A Man,’ tevens de titel van haar biografie die vorig jaar verscheen. In de jaren zeventig maakte ze ook deel uit van de eerste Britse cast van de legendarische hippie musical ‘Jesus Christ Superstar’.

De zangeres kijkt met fierheid terug op haar muziekcarrière die in de jaren tachtig een definitieve wending nam in de richting van de authentieke blues- en rootsmuziek. Ze werkte meermaals samen met de illustere ‘British Blues Boom’ producer Mike Vernon en bouwt een solide discografie op. Ze wordt daarbij dikwijls begeleid door de London Blues Band, maar durft ook over het muurtje kijken.

Deze artist talk is niet te missen! Wil je erbij zijn, reserveer dan snel via info@jazzcentrumvlaanderen.be.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van