Bar Nostalgie laat je Marvin Gaye (her)ontdekken

Bar Nostalgie in cultuurcentrum Belgica duikt – zoals de naam al laat vermoeden – het verleden in. Het muzikale verleden. “In een nieuw concept brengen wij het verleden even terug onder de noemer Bar Nostalgie. In een gezellige cafésfeer laten we mensen aan het woord die ons kunnen onderdompelen in boeiende anekdotes over legendarische albums en/of legendarische artiesten”, aldus Filip Hendrickx van cultuurcentrum Belgica.

In 2020 werd “What’s Going On” van Marvin Gaye door het vaktijdschrift Rolling Stone op één gezet in de lijst met 500 classic albums. In 2021 bestaat dit album 50 jaar, een uitstekende reden om Wouter Bulckaen op 25 november een vinylpraat te laten doen over dit legendarische soulalbum en de tijdsgeest wanneer het is gemaakt. Bulckaen legt uit waarom de plaat zijn muzikale smaak mee heeft bepaald, en laat je daarna met frisse oren naar de elpee luisteren. En dat volgens het ritueel waarvoor de vinylplaat bedoeld is: hij haalt met trillende handen de plaat uit de hoes. Laat de naald zakken op kant A. Speelt die af. Draait de plaat om. Zet kant B op. En bidt dat de naald niet overspringt. Soul is a feeling!

‘Bar Nostalgie’ vindt plaats op 25 november in Belgica BiS, Kerkstraat 115.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement