Dendermonds Bierkwartet bestaat vijftien jaar

Het Dendermonds Bierkwartet, de muziekgroep die ondertussen al bijna driehonderd optredens verzorgde, viert haar vijftiende verjaardag. Midden vorige maand kreeg het viertal op de Wieze Oktoberfeesten al een geweldig verjaardagsgeschenk. Maar in dit jubileumjaar hebben ze nog meer in petto. Ook de volgende jaren wil het Bierkwartet trouwens samen met hun publiek zang en ambiance delen. Het concept kan duidelijk nog jaren mee.

“Dat het eerste optreden van ons jubileumjaar op de Wieze Oktoberfeesten kon, zegt alles over onze muzikale achtergrond en inhoud”, zegt Wouter Rogiers die wellicht de grootste pleitbezorger is voor het Dendermonds Bierkwartet. “Een uitzinnige zaal waar iedereen met halve liters bier staat te zwieren en te zingen, dat is waar wij voor staan. Het was een droom die uitkwam, het exquise verjaardagsgeschenk voor ons vieren.”

Klaas Geldof, Wouter Rogiers, Bart Schelkens en Bart Van Lijsebetten hadden vijftien jaar geleden nooit durven dromen dat hun muzikaal project zo’n vaart zou lopen. De vier vrienden van het toenmalige Heilige Maagdcollege waren toen bij Jeugdkoor Jeko in Appels al langer besmet geraakt door het muzikale virus. De ‘Bierfeesten van Moerzeke’ in 2006 betekende de start van hun Bierkwartet. Zowel voor de vier muzikanten als voor de carnavalisten was het meteen een schot in de roos.

De groep groeide uit tot een echte ambianceformatie. Het publiek mee aan het zingen krijgen is nog altijd de ultieme doelstelling. Door de jaren heen evolueerden niet alleen de looks, maar ook het concept. Het Dendermonds Bierkwartet speelt nog meer in op haar publiek en omgekeerd. Het publiek kan tijdens optredens zelf bepalen wat de groep brengt via een echte jukebox-tool die werd ontwikkeld.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven