Fiere viervoeters laten zich keuren in Oktoberhallen

Al ruim vier decennia spreken de fraaiste viervoeters begin december af in de Wieze Oktoberhallen. De Internationale Rashondenshow van de Kynologische Vereniging Nievel (KVN) verwelkomt op zaterdag 4 en zondag 5 december opnieuw bijna vijftienhonderd fiere rashonden uit binnen- en buitenland. Allen hopen ze op het zo gegeerde CAC-kampioenschapscertificaat.

Als voorzitster van de Kynologische Vereniging Nievel, genoemd naar de gelijknamige kapel en wijk in Meldert, weet Marie-Christine Amand (links op de foto) dat haar rashondententoonstelling niet alleen liefhebbers uit België aanspreekt. Ook hondenliefhebbers uit Nederland, Frankrijk, Duitsland en bijvoorbeeld Luxemburg zijn steevast op de afspraak. Dit jaar reserveerden zelfs kynologen uit de Verenigde Staten een plaats.

Zaterdag en zondag worden telkens van 9.30 tot 17 uur vijf groepen van honden geshowd en door experten beoordeeld. Zaterdag zijn de herdershonden, teckels, jacht- en waterhonden, gezelschapshonden en windhonden aan de beurt. Zondag is het aan de pinschers en schnauzers, de terriers, de spitzen en primitieve honden, de speurhonden en de staande honden. De organisatoren rekenen voor hun 41ste editie van de hondenshow op bijna duizendvijfhonderd rashonden. Allen hopen ze op het CAC-certificaat, enkele gaan naar huis als Hopprins(es), Hopkoning(in) en Hopkeizer(in). Een ticket voor de rashondenshow kost 6 euro. Meer info: www.kvn-aalst.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven