Search

Lebbeke bouwt kerstdorp met zicht op grote ijspiste

Wie in de wijde regio in de donkerste dagen van het jaar dicht bij huis het ijs op wil, moet naar de Grote Plaats in Lebbeke. Daar staat van vrijdag 10 december tot en met zaterdag 8 januari opnieuw een heus kerstdorp met ijspiste. Een maand lang vinden jong en oud(er) er gegarandeerd sfeer en gezelligheid. Als afsluiter klinkt men er traditioneel samen op de de start van het nieuwjaar.

Lebbeke was één van de eerste gemeenten die niet alleen de eigen inwoners maar ook de buren uit Buggenhout, Dendermonde en Opwijk verwende met een ijspiste. Aanvankelijk speelde alles zich af in openlucht maar omwille van de onzekere weersomstandigheden en de bijhorende hoge kostprijs stapte men acht jaar geleden over op een overdekte schaatspiste. Tot vandaag betreuren de echt nostalgische zielen die omwille van economische redenen genomen beslissing.

Van 10 december tot 8 januari volgend jaar kunnen de schaatsliefhebbers in de regio dus terecht op de grote schaatspiste waar ze de alleraardigste pirouettes kunnen uitvoeren. Voor een schaatsbeurt met inbegrip van de schaatsen betaalt men slechts 6 euro. Zaterdag- en zondagvoormiddag kunnen ouders met kleine kinderen het ijs op met de gewone schoenen. Zeg maar… klantenbinding. Vanop de piste heeft men ook oog op het kerstdorp waar de kerstchalets worden uitgebaat door leden van de Lebbeekse jeugd-, cultuur- en sportverenigingen. De opbrengst gaat naar de eigen werking. In dat sfeervolle kerstdorp worden de hamburgers en worsten vlot weggespoeld met glühwein, jenever en andere schnaps.

Nieuwjaarsdrink in Lebbeke

De gemeente organiseert op en rond de piste verder nog tal van andere leuke activiteiten. De opening op vrijdagavond 10 december wordt het eerste muzikale feest met feestband Swoop en dj Bart Maesschalck. Zaterdagavond is het de beurt aan The Juliets en dj Bavo en Kris terwijl de eerste zondagnamiddag van het ijs- en schaatsplezier met kindertheater en liveband Jeuk een kinderfeest moet worden. Andere optredens op en rond de ijspiste worden verzorgd Wim Soutaer, 2 Fabiola, The Pick Hardo Bros en talrijke vedetten uit de streek. Ook verkleed schaatsen en verjaardagsfeestjes op het ijs kunnen. Zondag 2 januari om 11 uur kiest het gemeentebestuur het kerstdorp om alle Lebbekenaren te trakteren op een nieuwjaarsdrink. In het kerstdorp stelt huidig burgemeester Raf De Wolf (N-VA) ook zijn opvolger Jan Vanderstraeten (CD&V) officieel voor. 2022 wordt alvast voor beide politiekers een heel ander jaar.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van