Search

Kringloopwinkel opent haar rijke schatkamer op opendeurdag

Als coördinator van de Verko-kringloopwinkels in Appels en Wetteren nodigt Isabelle De Vuyst samen met haar medewerkers op zaterdag 27 november jong en oud(er) uit op de opendeurdag. Tijdens die opendeur ontdekt men de rijke schatkamer van de kringloopwinkel. Kinderen worden er extra verwend terwijl de ouders op een forse korting kunnen rekenen.

Kringloopwinkels staan voor de ecologische manier van leven. De winkel op het terrein van de intercommunale Verko aan de Bevrijdingslaan in Appels is één van de oudsten van Vlaanderen. Bij de start in 1997 was Isabelle De Vuyst er al actief. Volgend jaar kan zij in juni als bevoorrecht getuige de 25ste verjaardag vieren. Vandaag leidt Isabelle als coördinator van de kringloopwinkels in Appels en Wetteren een team van negen enthousiaste en overtuigde medewerkers.

In Appels verwelkomen Lieselot De Graeve, Jolien Cool en Jessica Moerenhout met de glimlach zowel de mensen die goederen binnen brengen als de kopers. Huisraad en decoratiemateriaal worden in Appels het meest verhandeld. Isabelle weet uit ervaring dat de verkoopcijfers jaar na jaar toenemen. “De opendeurdag komt nu op het goede moment, want na de lange sluiting door corona is het aanbod momenteel bijzonder groot”, weet Lieselot. “Corona was voor veel mensen immers de gelegenheid om op te ruimen.” De kringloopwinkel krijgt vandaag mensen uit alle lagen van de bevolking over de vloer. “Op een ecologische manier leven en kiezen voor de gerecycleerde producten van de kringloopwinkel zit duidelijk in de lift”, verklaart Isabelle het succes. In de 660 m² grote winkel is het voor de medewerkers een hele opdracht om alles uitgestald te krijgen.

Tijdens de opendeurdag zet Kringloopwinkel Appels op de parking een groot springkasteel recht. Terwijl de kinderen onder begeleiding de gekste en hoogste sprongen maken, kunnen de ouders in de winkel snuisteren tussen de tweedehands artikelen. Tijdens deze opendeurdag krijgt men 50% korting op de aankopen, behalve op elektrotoestellen en kerstartikelen. De opendeurdag loopt van 10 tot 17 uur.

Op de foto: Coördinator Isabelle De Vuyst (centraal) kan rekenen op enthousiaste en overtuigde medewerkers.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van