Camille Marchantplein wordt groene zone

Het stadsbestuur en Bos+ slaan de handen in elkaar om van het troosteloze Camille Marchantplein een oase van rust, sport en spel te maken. De jongste buurtbewoners plantten alvast de eerste struiken en gaven zo de aanzet om van het ontharde basket- en voetbalterrein een even rustgevend als uitdagend park te maken.

Het Camille Marchantplein werd genoemd naar de industrieel die aan de kerk van Sint-Gillis vanaf 1911 tot het midden van de jaren zeventig een tapijtweverij had. Het plein werd voorbehouden voor de voetballers en basketters uit de snelgroeiende wijken maar oogde de voorbije jaren eerder verwaarloosd. Daar komt nu verandering in want het Marchantplein werd uitgekozen voor een project rond ‘klimaatadaptatie’ waarvoor de stad kon rekenen op financiële en logistieke steun van Bos+.

“Om ons steentje bij te dragen om de klimaatopwarming te stoppen, zet het stadsbestuur steeds vaker in op projecten om te ontharden en te vergroenen”, weet schepen van klimaat Leen Dierick. “Het basket- en voetbalterrein werd onthard en in de plaats komt extra groen.” De jonge buurtbewoners Cécile, Felix en César gingen als eerste in op de uitnodiging. Zij plantten enthousiast en overtuigd de eerste struiken van wat een speelse wildernis moet worden. Voor de sporters blijft er op het plein een kleinere sportkooi.

Op het kleine plein aan de kant van het kruispunt Plattenakker komen fruitstruiken en -bomen waar jong en oud(er) vrij en gratis fruit zal kunnen plukken. De planters van het eerste uur maakten daarvoor alvast reeds afspraak.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven