Ros Beiaardstadion in uniek boek over Belgische voetbalstadions

Het Ros Beiaardstadion van voetbalclub KAVD krijgt een plaats in het boek ‘Plein, 30 Belgische velden in woord en beeld’. Het boek is een uitgave van Staantribune, het Nederlandse magazine over voetbalcultuur.

“Op 26 november ontvingen wij een delegatie van het Nederlandse Staantribute uit Utrecht, met in hun zog een journalist uit Gent en fotografen uit Breda, Tilburg, Eindhoven en Amsterdam. De organisatie heeft al heel wat publicaties uitgebracht over historische buitenlandse voetbalstadions. Getriggerd door de afbraakplannen van Schepenen Dierick en Verwaeren, wilden ze dat voor dit boek doen vanuit het Ros Beiaardstadion”, meldt KAVD op zijn website.

“Omwille van zijn grote sport- en culturele waarde werd de historische site van ons stadion opgenomen als één van de dertig Belgische stadions in het nieuwe boek ‘Plein’. De organisatie benadrukte het belang van het behoud van dit cultureel erfgoed omdat er al zoveel verdwenen is.”

Je vindt meer informatie op de website van Staantribune.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement