Zoek

Ros Beiaardstadion in uniek boek over Belgische voetbalstadions

Het Ros Beiaardstadion van voetbalclub KAVD krijgt een plaats in het boek ‘Plein, 30 Belgische velden in woord en beeld’. Het boek is een uitgave van Staantribune, het Nederlandse magazine over voetbalcultuur.

“Op 26 november ontvingen wij een delegatie van het Nederlandse Staantribute uit Utrecht, met in hun zog een journalist uit Gent en fotografen uit Breda, Tilburg, Eindhoven en Amsterdam. De organisatie heeft al heel wat publicaties uitgebracht over historische buitenlandse voetbalstadions. Getriggerd door de afbraakplannen van Schepenen Dierick en Verwaeren, wilden ze dat voor dit boek doen vanuit het Ros Beiaardstadion”, meldt KAVD op zijn website.

“Omwille van zijn grote sport- en culturele waarde werd de historische site van ons stadion opgenomen als één van de dertig Belgische stadions in het nieuwe boek ‘Plein’. De organisatie benadrukte het belang van het behoud van dit cultureel erfgoed omdat er al zoveel verdwenen is.”

Je vindt meer informatie op de website van Staantribune.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van