Search

Lebbeke lanceert gemeente-app

Lebbeke – De gemeente Lebbeke is sinds kort een gemeente-app rijker. “Dankzij die app wordt het gemakkelijk om binnenkort een afspraak te maken bij eender welke gemeentedienst. Kan je nakijken of er hinder in je buurt is, of zelfs melding maken van zwerfvuil”, laat het lokaal bestuur Lebbeke weten.

Schepen Raf De Wolf (N-VA) is alvast enthousiast : “Het idee ontstond in de noodzaak om onze gemeentediensten vlotter bereikbaar te maken en om tevens een gratis promotieplatform te bieden aan onze verenigingen en handelaars. Zij zijn een belangrijke drijfveer geweest in de ontwikkeling. We zoeken namelijk al lang naar een dynamisch kanaal dat aangepast is aan hun flexibele werking. Deze app is daar ideaal voor.”

Bovendien hoef je dankzij de app geen enkel gemeentelijk nieuwtje meer te missen en kan je afspraken maken vanuit de palm van je hand waar je ook bent. Qua gebruiksvriendelijkheid kan dat wel tellen. Daarnaast kun je ook zeer snel nagaan of er ergens wegen zijn afgesloten en of de gemeentedienst die je nodig hebt wel open is.

Ook reserveren bij horecazaken en online kopen wordt makkelijker. De gemeente Lebbeke treedt daarmee in de voetsporen van Lochristi en Destelbergen en is dus de enige in de ruime regio die de stap naar de mobiele technologie zet.

Je vindt de app in de Google Playstore en de App Store van Apple.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van