Search

Lebbeekse bestuurscoalitie blijft na burgemeesterswissel even enthousiast en gedreven

Zoals bij het begin van de legislatuur afgesproken, laat Raf De Wolf (N-VA) op 1 januari de burgemeesterssjerp aan eerste schepen Jan Vanderstraeten (CD&V). Beide politiekers ervaren hun eerste drie jaar in het bestuurscollege als uiterst positief. Raf en Jan zijn er dan ook van overtuigd dat de bestuurscoalitie ook na de burgemeesterswissel even enthousiast en gedreven verder zal werken. De bestuursstijl zal misschien veranderen, het doel blijft het leven van de Lebbekenaar beter, aangenamer en veiliger te maken.

Na de verkiezingen van 2018 vormden N-VA, CD&V en Vooruit-Groen de bestuurscoalitie. Zo maakten zij een einde aan de jarenlange bestuursdominantie van Open-VLD. Met Raf De Wolf zou N-VA gedurende de eerste drie jaar het burgemeesterschap invullen. Op 1 januari 2022 zou CD&V-er Jan Vanderstraeten de sjerp overnemen. Voor beiden waren het de eerste stappen in een bestuurscoalitie. Omdat zijn partij nog nooit deel uitmaakte van een coalitie, was het voor Raf De Wolf echt een stap in het onbekende.

Burgemeester De Wolf wist dat hij niet kon rekenen op Open-VLD om hem wegwijs te maken in het burgemeesterskabinet. Wel integendeel… “Maar binnen onze jonge bestuursploeg bleek de samenwerking voortreffelijk. Niemand speelde solo-slim, we werkten allemaal enthousiast en gedreven voor Lebbeke en de Lebbekenaars. En dat zal ongetwijfeld ook in de toekomst het geval zijn”, weet de burgemeester die zijn deel van de legislatuur als positief en leerrijk omschrijft. “Corona hinderde me wel in de voorgenomen netwerking maar met de totale herinrichting van de dorpskern van Denderbelle en de afschaffing van de gezinsbelasting maakten we toch veel mensen gelukkig.”

“En als de mensen blij zijn, mag ook de burgemeester blij zijn”, looft eerste schepen Jan Vanderstraeten de manier waarop Raf de ploeg leidde. “We kregen allemaal de kans onze projecten op stapel te zetten. De samenwerking in het bestuurscollege was voortreffelijk.” Jan Vanderstraeten hoopt het minstens even goed te doen. Hij zette de voorbije drie jaar de eerste stappen in de lokale politiek, maar heeft als medewerker op de kabinetten van Kris Peeters, Koen Geens en Sammy Mahdi toch een pak politieke ervaring. Als schepen van begroting en financiën, ruimtelijke ordening en mobiliteit gaf hij bijvoorbeeld de aanzet tot de heraanleg van de Hoogstraat en de Opstalstraat. Projecten die hij nu als burgemeester mee moet realiseren.

Raf De Wolf wordt vanaf 1 januari eerste schepen met de bevoegdheden die Jan Vanderstraeten had. Zondag 2 januari om 11 uur trakteren beiden samen met de andere leden van het college in het kerstdorp op de Grote Plaats op een nieuwjaarsdrink. 2022 wordt alvast voor beide politiekers een heel ander jaar…

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van