Ruim 160.000 euro subsidies voor klimaatacties

In oktober 2021 ondertekende de gemeenteraad het Lokaal Energie- en Klimaatpact. Van de 300 lokale besturen ondertekenden maar liefst 293 gemeenten en steden het pact, waaronder dus ook Dendermonde. Ze tonen zo hun ambitie om de handen uit de mouwen te steken tegen de negatieve gevolgen van de klimaatverandering. Er worden vier belangrijke werven aangepakt: water, mobiliteit, energie en vergroening. Om dit alles te realiseren maakte de Vlaamse Regering in totaal meer dan 24 miljoen euro vrij. Het bedrag werd verdeeld over de 293 deelnemende lokale besturen. Het bedrag voor 2021 – dat te spenderen is in 2022 – werd vastgelegd op 161.499,89 euro. Tot en met 2030 ontvangt Dendermonde deze Vlaamse subsidies om klimaatacties te realiseren binnen de vooropgestelde doelstellingen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven