De Tondeldoos solidair met de vluchtelingen uit Oekraïne

“Zoals jullie wellicht gelezen of gehoord hebben, werkt Dendermonde mee aan #plekvrij om mensen uit Oekraïne die op de vlucht zijn een tijdelijke opvang te bieden. Deze mensen hebben vaak hebben en houden moeten achterlaten en komen hier aan met weinig of niets. Daarom hebben wij vandaag met de raad van bestuur van de Tondeldoos beslist dat deze gezinnen, en ook alleenstaanden, gebruik kunnen maken van onze noodhulp: kledij, speelgoed, luiers enzovoort”, laten Rita Devis en Gino Bertin van De Tondeldoos weten. “Voeding voorlopig niet omdat de stad hiervoor andere kanalen heeft of kan vinden. Hoe we dit praktisch zullen organiseren, moeten we nog verder met de stad en eventueel het sociaal huis bespreken. Uitzonderlijke omstandigheden vragen uitzonderlijke maatregelen. We houden jullie en de inwoners van Dendermonde op de hoogte van verdere uitwerking.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven