Search

Kinderen halen Ros Beiaard uit diepe slaap

stadhuis dendermonde

Om de jongste Kopvleesfretters extra warm te maken voor het Ros Beiaardgebeuren en de Ros Beiaardommegang van 29 mei ontwikkelde Toerisme Dendermonde voor hen een nieuw spel. Kinderen moeten voor dit spel op zoek naar antwoorden die verstopt zitten in het Belfort. Het doel van het spel is om de door de snode Aalstenaars uitgeschakelde belfortklok opnieuw aan het werk te krijgen. Ros Beiaard wordt elke morgen immers wakker op de tonen van het door de beiaard gespeelde Ros Beiaardlied. Zonder de zware klok dreigt het Peirt in een diepe slaap te blijven en zou de ommegang opnieuw niet kunnen doorgaan. Kinderen moeten het probleem oplossen en de klok luiden zodat het Ros Beiaard opnieuw zijn lied tot in de Kazerne kan horen. Het spel loopt tot eind april. De regels en het bijbehorende boekje zijn gratis te bekomen bij het toeristisch onthaalkantoor op de Grote Markt.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van