Search

Lola vertolkt Martha von Trapp in The Sound of Music 

In de volledig nieuwe Vlaamse musicalversie van ‘The Sound of Music’ is onze regio goed vertegenwoordigd. Naast Marie De Cat (10 jaar en Gretl) en Senne Vanwildemeersch (13 en Friedrich) uit Dendermonde speelt ook de jonge Lola Van Huynegem uit Lebbeke als Marthe, één van de von Trapp-kinderen. Voor de 11-jarige Lola is het trouwens helemaal geen musicaldebuut.

Regisseur Stany Crets en zijn door knaldrang geteisterde cast vlogen er de voorbije weken met hun repetities weer stevig in. Ianthe Tavernier treedt in de voetsporen van Julie Andrews als gouvernante Maria en Koen Van Impe kruipt in de huid van Kapitein Von Trapp. Maar er is natuurlijk geen ‘The Sound of Music’ zonder de von Trapp-kinderen. Rekening houdend met de wet op de kinderarbeid wisselen drie groepen van jongeren elkaar af.

De rol van Martha, de tweede jongste van de zes von Trapp-kinderen, is voor Lola Van Huynegem. Spring-in-‘t-veld Lola is niet aan haar proefstuk toe. Ze speelde enkele jaren terug al in de musicals ‘Daens’ en ‘Het Geheim van Teveel Torens’. “Toen mijn vriendinnen bij de dansgroep me vertelden dat er audities waren voor ‘The Sound of Music’ besloot ik nog eens mijn kans te wagen. Ik had er niet direct veel vertrouwen in maar kreeg al snel goed nieuws”, blikt Lola nu hoopvol vooruit naar de première. “Dit is de grootste en plezantste rol die ik al speelde. Het is wel niet makkelijk om alle teksten te onthouden en op het gepaste moment tussen te komen”, ervaarde Lola tijdens de repetities. “Maar het komt wel goed, want het is super leuk om te doen.”

‘The Sound of Music’ speelt vanaf 31 maart onder meer in Stadsschouwburg Antwerpen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van