Search

Marijke Dierick ontvangt Lifetime Achievement Award

Met de Zwerfvuilmeesters en Voetbal SC Jong Sint-Gillis verkoos de Dendermondse Perskring twee gedreven verenigingen voor de socio-culturele en sportpersprijzen. Een speciale prijs gaat dit jaar naar de vrijwilligers van het vaccinatiecentrum. Korfbalicoon Marijke Dierick mag tijdens de academische zitting op zondag 27 maart in Belgica Bis rekenen op de prijs voor levenslange verdienste. Alle laureaten worden bekroond met een keramieken beeld van kunstenaar Staf Vinck.

Na Guido Nobels die de Lifetime Achievement kreeg voor zijn levenslange verdienste voor de wielersport bekroont de Dendermondse Perskring nu Marijke Dierick die bijna een halve eeuw lief en leed deelde bij de ondertussen Koninklijke Appelse Korfbalclub. In 1970 was ze er medeoprichtster en later speelster, scheidsrechter, jeugdtrainster, secretaris, penningmeester, organisator van de legendarische clubreizen voor de jeugdploegen en jarenlang bezielende voorzitster. Marijke Dierick is de onvolprezen duizendpoot en duivel-doet-al bij KC Appels dat vandaag 180 leden telt. Alhoewel ze intussen als voorzitster een stap opzij zette, blijft Marijke vandaag nog altijd het gezicht van KC Appels bij zowel de andere clubs als bij de Korfbalbond. Tot vandaag is zij dan ook de grote bezieler van de internationale korfbaltornooien waarvoor zij de basis legde. Marijke Dierick is de ware ambassadrice van de korfbalsport. Niet alleen in Appels of Dendermonde trouwens, ook bij Atlantis Lebbeke en Floriant Merelbeke verdiende ze haar strepen.

De persprijzen worden op zondag 27 maart om 10.30 uur tijdens een academische zitting in Belgica Bis officieel uitgereikt. De Koninklijke Katholieke Muziekmaatschappij Sint-Cecilia uit Appels verzorgt de muzikale omlijsting.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van