Search

Jarig Jong Sint-Gillis lanceert eigen bier

Voetbalclub Jong Sint-Gillis viert dit jaar zijn vijfde verjaardag. Om die verjaardag te vieren brouwde de club een eigen bier. Knorrie, naar de mascotte van de club, is een fris en sterk blond bier geworden met een alcoholgehalte van 8,5°.

Vijf jaar geleden werd de Dendermondse voetbalclub Jong Sint-Gillis boven de doopvont gehouden. De club telt inmiddels ruim 350 spelers en is uitgegroeid tot dé toonaangevende voetbalopleiding in Dendermonde en omstreken.

Om de vijfde verjaardag enige luister bij te zetten, liet de club een eigen feestbier brouwen. Het bier werd gebrouwen door Kris Van den Bossche. Hij voetbalde doorheen de jaren samen met enkele bestuursleden en trainers van Jong Sint-Gillis. Enkele jaren geleden raakte hij gepassioneerd door het brouwen van bier. Onder de naam Kokkemansion Craft Brews – genoemd naar de woonplaats van Kris – werd veel geëxperimenteerd met ingrediënten en smaken.

“Het bier zal de komende weken en maanden enkel nog beter worden”

Na ongeveer 15 kleine thuisbrouwsels legden vrienden en familie samen om een bier ‘in het groot’ te brouwen bij brouwerij ’t Kroontje in Denderbelle. De brouwer van ’t Kroontje hielp met raad en daad en de ‘Zwaren Teckel’ was geboren. Voor het vijfjarige jubileum van Jong Sint-Gillis brouwde Van den Bossche een blonde versie van de ‘Zwaren Teckel’. Knorrie is een fris en sterk blond bier met een alcoholgehalte van 8,5°.

“De combinatie van een kruidige gist, een kleine hoeveelheid bittere appelsienschil en een aantal frisse Amerikaanse – Columbus, Cascade en Amarillo – en Europese – Saaz en Styrian Goldings- hoppen zorgen ervoor dat dit bier mooi in evenwicht is”, aldus Van den Bossche.

‘”Om het eindresultaat een extra aromatische afdronk te geven, werd er ook ‘gedryhopt’. Dit wil zeggen dat er tijdens de lagering – dus na de vergisting – extra hop werd toegevoegd”, verduidelijkt de brouwer, die eraan toevoegt dat het bier nog jong is en de komende weken en maanden enkel nog beter zal worden.

Het bier is te verkrijgen in de cafetaria van de sporthal van Sint-Gillis, de thuishaven van Jong Sint-Gillis en via de website van de club www.jongsintgillis.be.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van