Search

Gerooide bomen kruispunt Mechelse Poort gecompenseerd

Het lokaal bestuur Dendermonde laat weten dat de “gerooide bomen op het kruispunt Mechelse Poort ruimschoots worden gecompenseerd”.

“Eind februari werden de bomen tussen de parking De Bruynkaai en de Scheldebrug gerooid. Hetzelfde gebeurde tussen de Scheldebrug en de spoorwegbrug over de Mechelsesteenweg”, aldus de stad. “Dit gebeurt om ruimte te maken voor de heraanleg van het kruispunt die in het najaar van start zal gaan. Op deze plaats zal tijdens de werken een tijdelijk fietspad voorzien worden dat fietsers van de brug veilig richting de Scheldedijk moet leiden.”

“Bij de heraanleg van het kruispunt zal hier uiteindelijk een bufferbekken gerealiseerd worden omzoomd door groen. Bovendien leggen we hier een stukje Dendermondse geschiedenis bloot. De beer met monnik wordt namelijk terug zichtbaar gemaakt.”

“Er wordt in totaal 11.089 m² ontbost, 5.310 m² daarvan wordt opnieuw aangeplant binnen het project zelf. De overige boscompensatie van 12.182 m² wordt voorzien op de N41 in een zone tussen Vlassenbroekbrug en Denstraat.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van