Zoek

Tony Callaerts brengt debuutroman uit

Vanaf vandaag is ‘Bayard – Donkere wolken’ beschikbaar. Het boek is de debuutroman van Tony Callaerts uit Sint-Gillis.

Het boek is opgevat als een hervertelling van de eeuwenoude zogenaamde Karelepieken. Dit zijn verhalen die al sinds de middeleeuwen in heel Europa verteld worden. Aangezien Tony afkomstig is van Dendermonde, vormt het Ros Beiaard-verhaal – één van de bekendste onder die Karelepieken – min of meer de rode draad in deze moderne versie van die vertellingen. Het verhaal speelt zich dan ook deels af in het Dendermonde van de achtste eeuw, maar verplaatst zich ook naar andere plekken die op dat moment een belangrijke rol in de geschiedenis spelen.

‘Bayard – Donkere Wolken’ is echter geen historische roman. Het is wel een fantasyverhaal waarin de auteur de eeuwenoude legendes mixt met historische feiten en deze twee deel laat uitmaken van een compleet nieuw en eigen verhaal.

Het boek is geschreven in een erg toegankelijke taal, die er moet voor zorgen dat jong en oud van het boek kan genieten. Zeker met de Ros Beiaardommgang in aantocht, kan dit boek een leuke opwarmer zijn.

‘Bayard – Donkere Wolken’ is het eerste deel van dit vervolgverhaal. Het tweede deel ‘Schuivende Stukken’ staat gepland voor dit najaar.

Het boek wordt uitgegeven door Uitgeverij Het Punt. En is beschikbaar bij uitgeverij Het Punt, bij Standaard Boekhandel en kan ook besteld worden via bayardboeken@gmail.com

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van