Ronde van Vlaanderen opnieuw door Dendermonde

De Ronde van Vlaanderen voor profrenners wordt dit jaar gereden op zondag 3 april. De wedstrijd start in Antwerpen, waarna het peloton richting de Vlaamse Ardennen trekt met als eindpunt Oudenaarde.

Net zoals vorige jaren passeert het hele wielerspektakel ook Dendermonde. Komende uit Berlare rijden de renners over de Scheldebrug Schoonaarde binnen. Vervolgens fietsen ze de Steenweg op Wetteren. De doortocht van de renners wordt verwacht om 11.45 uur. Al een uur eerder rijdt de publiciteitskaravaan Scohoonarde binnen. Er geldt op het traject een stilstaan- en parkeerverbod van 8 tot 13 uur.

Zoals elk jaar rijden er ook duizenden wielertoeristen hun Ronde van Vlaanderen de dag voor de profs en dat onder de naam ‘We Ride Flanders’. Zaterdag 2 april doorkruist deze ronde voor wielertoeristen Schoonaarde via hetzelfde parcours. Komende vanuit Berlare rijdt men via Schoonaardebaan, Moleneinde, Vrankrijkstraat, Migrostraat naar Gijzegem.
De doortocht is voorzien van 8 tot 11.30 uur. Het stilstaan- en parkeerverbod is van kracht van 6 tot 12 uur.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond