Zoek

Ros Beiaardommegang ecologischer dan ooit

De Ros Beiaardommegang op 29 mei zal ecologischer zijn dan de oorspronkelijk geplande ronde in 2020. Dit komt door de strengere OVAM-regels die wegwerpbekers verbieden.


Het zal veel organisatie en voorbereiding vragen om in de omgeving van de ommegang enkel herbruikbare bekers en cateringmateriaal te gebruiken. Glas is namelijk verboden. Voor dat materiaal zal men een waarborg vragen. Maar bezoekers zullen de bekers op heel wat plaatsen kunnen inwisselen of worden terugbetaald bij het verlaten van het afgesloten circuit. Ook zijn er wasstraten ter plaatse voorzien, zodat er naar schatting 100.000 bekers minder moeten worden aangekocht.

Voorts zal op het volledige parcours hetzelfde soort materiaal worden gebruikt. Natuurlijk door horeca op voorhand te bestellen en achteraf af te rekenen. Hierbij alvast de allereerste foto van die fameuze, doorzichtige “wegwerpbeker”!

Andere duurzame maatregelen zijn verantwoorde catering met lokale standhouders, een vegetarisch en fairtrade aanbod dat afvalarm moet gepresenteerd worden. Verder komen er waterbesparende toiletten, groene stroom, duurzame mobiliteit en maakt men gebruik van duurzame promotiemiddelen.

Foto: Dieter Van Biesen van het Dendermondse Durafest toont de exclusieve herbruikbare Ros Beiaardbekers.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van